Tillid, ærlighed og nærvær


Tillid, ærlighed og nærvær skaffer gode kandidater


Krav om intelligente løsninger smitter af på rekrutteringen hos NORD Gear

 

Hos NORD Gear mærker man, at den grønne omstilling er ved at tage fart. Efterspørgslen efter mere bæredygtighed mærkes hos både kunder og leverandører, og her kommer den fortsatte succes ifølge NORDs kommercielle direktør, Peter Vestergaard, til at afhænge af én ting:

 

”Der er en klart stigende efterspørgsel efter intelligente løsninger,” forklarer han. ”I takt med den stigende effektivitet, bliver vores løsninger også stadig mere intelligente. Vi kommer derfor helt sikkert til at skulle ansætte flere folk med el-tekniske kompetencer fremover.”

 

Konkret peger han på, at folk med automatikteknisk baggrund kan komme i høj kurs hos ham, da kombinationen af faglig indsigt, kundefokus og praktisk hands-on-erfaring bliver altafgørende fremover.

 

”Det er faktisk ret store krav, vi stiller til de folk, vi ansætter her. De skal ikke blot være fagligt dygtige. De skal også kunne promovere energieffektive produkter, kunne forstå udviklingen i lovgivningen og samtidig tale kundens sprog”.

 

Skal turde sige sin ærlige mening 

For Peter Vestergaard og Jesper Ejlskov, der er salgsdirektør i Danmark, har samarbejdet med Aksel Uglvig Jensen fra rekrutteringsfirmaet Skelmose ApS derfor været en helt central del af ansættelsesprocessen igennem de seneste år - og det er indtil videre resulteret i 10 nye medarbejdere.

 

”Det handler meget om den gode relation,” forklarer Jesper Ejlskov. ”Dem, vi ansætter, skal kunne meget både fagligt og menneskeligt. Så vi skal kunne stole på hinanden og turde sige sin ærlige mening til hinanden, så vi ikke ender med at ansætte en helt forkert kandidat”.

 

For Aksel Uglvig Jensen, der har hjulpet NORD gennem flere år, betyder det også alt, at relationen mellem recruiter og virksomheden er god.

 

”Det er vigtigt, at vi kan vende alle eventuelle bekymringer åbent og frit,” forklarer han. ”Her er det en fornøjelse at arbejde med Jesper og Peter, der altid tør sige tingene, som de ser dem. Det er faktisk en stor hjælp for os, da det minimerer spildtid og giver mig et klart billede af, hvem det er, vi leder efter”.

 

Også for Peter Vestergaard har samarbejdet med Skelmose været positivt.

 

”Aksel ser vores værdier, hvem vi er som mennesker, og hvordan vi arbejder. Det betyder, at han ikke bare er i stand til at finde en fagligt dygtig kandidat, men også kan finde et godt menneske, der vil trives med kulturen her,” siger han, og giver så et eksempel på den åbenhed, der er mellem Aksel, Jesper og han selv.

 

”Der var en kandidat, som Jesper og jeg nok havde forelsket os lidt i. Men i stedet for bare at tage checken, begyndte Aksel at stille os nogle kontrolspørgsmål, hvorefter han faktisk frarådede os at ansætte kandidaten. Det viste sig at være helt rigtigt”.

 

Aksel Uglvig Jensen præsenterede kort efter en anden kandidat, som Jesper ansatte og som i dag stadig har en nøglerolle hos NORD.

 

”Der er et efterhånden gammelt mantra i forretningsverdenen,” slutter Peter Vestergaard. ”Det er ikke kunderne, der partout skal forstå dig og dit produkt. Det er dig, der skal forstå kunderne og deres behov. Det lever Aksel og Skelmose bestemt op til, synes jeg”.

 

Skelmose, november 2022Læs også:


20 år med Skelmose

Med Aksel Uglvig Jensen ved roret har vi haft to årtier med 1000-vis af spændende og inspirerende møder og samtaler.


Læs hele artiklen


Meget mere end "bare" at løse opgaver

Virksomhedens kultur, det sociale liv og endda menneskelige værdier spiller alle ind, når man skal finde det perfekte match.


Læs hele artiklen


Værdifokus giver succes i rekrutteringen

Det handler om meget mere end blot løn og opgaver. Værdier, kultur og social fællesmængde spiller en helt afgørende rolle.


Læs hele artiklen


Har I et uforløst potentiale?

Mange virksomheder har en tendens til kun at levere service og reservedele, når behovet opstår hos deres kunder.


Læs hele artiklen


Læs øvrige fokusartikler